Advanced Search

We found 0 results. View results
Your search results

Kamperen in Oostenrijk, 7 x beste bestemmingen

Posted by Wintersporthuis.nl on 6 november 2022
0

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa en een prachtige plek om naar toe te reizen. Zo kun je er in de wintermaanden je uitleven op het gebied van skiën maar het kamperen in Oostenrijk is net zo mooi. Daar komt bij dat sinds de laatste jaren kamperen meer in trek is bij reizigers en Oostenrijk daarvoor ook nog meer plekken heeft ingericht. Zo heb je mogelijkheden om midden in de natuur te kamperen en kom je amper mensen tegen, maar je kunt ook kiezen voor een plek waar je activiteiten kunt beleven. Er is dus eigenlijk geen reden om in Oostenrijk geen mooie kampeerplek op te zoeken.

Karinthische en Stiermarkse Alpen

Een van de meest bekende kampeerlocaties van Oostenrijk zijn de Karinthische en Stiermarkse Alpen. De toeristen die graag hier willen kamperen kunnen zich uitleven op spannende wandelpaden, enorme steile kliffen beklimmen, de prachtige uitzichtpunten bewonderen en pittoreske valleien bekijken.

In totaal zijn er 828 bergen om te beklimmen, is de Eisenhut de hoogste top en beschikt de regio over meer dan 30 locaties waar je kunt kamperen.

Ossiacher See

Ben je op zoek naar een huisdiervriendelijke locatie om te kamperen in Oostenrijk en ook eentje aan een mooi meer? Dan ben je bij de Ossiacher See op de juiste bestemming. Dit is een zeer populaire bestemming voor reizigers en dat komt door de geweldige natuur die om het meer heen ligt. De gemeente Ossiach en Steindorf hebben samen alleen al meer dan 10 campings waaruit je kunt kiezen.

Tirol

Ben je meer op zoek naar een kampeerplek waar je ook wat stedelijkere uitstapjes kunt maken? Dan kun je het beste kiezen voor een plek in de omgeving van Tirol. De regio Tirol ligt ten oosten van Vorarlberg precies tussen Duitsland en Italië in. Aan de ene zijde kun je een uitstap maken naar steden als Innsbruck, maar aan de andere zijde kun je tot rust komen in de Alpen.

Je hebt de keuze uit kleinschalige plekken midden in de natuur en aan de andere kant ook accommodaties met meer voorzieningen. Zo zijn er kampeerplekken die aan het water liggen waar je zomers een verfrissende duik kunt nemen direct vanuit je kampeerplek.

Salzburg

In het noorden van Oostenrijk ligt Salzburg, een zeer geliefde vakantiebestemming met vele bezienswaardigheden. Zo kun je ijsgrotten bezoeken, prachtige watervallen bekijken, historische steden bewonderen en heldere bergmeren zien schitteren in de zon. Op die manier kun je en een vakantie beleven die uit allerlei verschillende facetten bestaat en niet gebonden is aan alleen de natuur.

Opper-Oostenrijk

Een andere geweldige bestemming om te kamperen is Opper-Oostenrijk, een locatie die je kunt vinden aan de grens met Duitsland en Tsjechië. De hoofdstad van deze regio is Linz, waar je een onvergetelijke wandeling kunt maken tussen verschillende landschappen. Er zijn kathedralen, middeleeuwse gebouwen en kastelen te bewonderen. Daarnaast kun je ook de Salzkammergut bezoeken, een gebied dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat waarbij de historie terug gaat tot de Romeinse tijd tijdens de zoutwinningen.

Niederösterreich

Als je op zoek bent naar een plek om te kamperen tussen idyllische meertjes, zonnige berghellingen, glooiende wijngaarden en kloosters dan kun je het beste afreizen naar Niederösterreich. Zo heb je een fantastisch afwisselend landschap waar je je kunt vermaken, tot rust kunt komen en een stukje historie kunt bekijken. Er zijn tal van bezienswaardigheden in de omgeving te bewonderen waarna je op een rustige plek kunt kamperen op een van de campings.

Wenen

Wenen staat bekend om haar taak als hoofdstad van Oostenrijk, maar is tevens een eigen deelstaat binnen het land. Je vindt deze regio in het noordoosten van Oostenrijk en biedt vele mogelijkheden om te kamperen. Deze wereldstad ligt aan de Donau maar de omgeving biedt vele mogelijkheden voor natuurliefhebbers.

Er zijn actieve campings waar je kunt kamperen met veel faciliteiten, waar je kunt kiezen uit plekken met en zonder schaduw. Maar je hebt ook de mogelijkheid om een rustigere plek midden in de natuur op te zoeken met alleen de basisvoorzieningen.

Kamperen in Oostenrijk kun je op veel verschillende plekken en eigenlijk kun je voor ieder een passende locatie vinden. Er zijn plekken waar je compleet tot rust kunt komen in de natuur en eigenlijk in the middle of nowhere staat, terwijl je ook kampeerplekken hebt bij of op campings met activiteiten en faciliteiten. Naast de kampeerplekken zelf beschikt Oostenrijk over enorme prachtige bergen, uitzichten, meren, maar ook historische dorpen en bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om een bezoek te brengen en je mee voeren naar de oude Romeinse tijden.

  • Verder zoeken…

Compare Listings