Advanced Search

We found 0 results. View results
Your search results

Dit Oostenrijkse gebied is uitgeroepen tot beste skigebied

Posted by Wintersporthuis.nl on 16 maart 2023
0

Al jaren worden de Snowplaza Awards gehouden om het beste skigebied van het jaar te onderscheiden. Ook dit jaar hebben duizenden wintersportliefhebbers weer bepaald welk skigebied volgens hen de titel Beste skigebied van het Jaar in ontvangst mocht nemen. Na enkele corona jaren, waarin de Awards niet werden gehouden, konden wintersporters eindelijk weer meedoen aan de stemming. De afgelopen weken kwamen de resultaten in groten getale binnen en nu zijn de winnaars bekend gemaakt.

Het beste skigebied van 2023 volgens de Nederlandse wintersporter is de Zilllertal Arena. Het neemt de koppositie over van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, dat bij de vorige Snowplaza Awards op de eerste plaats stond. Dit jaar eindigt dat skigebied op de derde plaats. De tweede plaats gaat naar Serfaus-Fiss-Ladis.

De Zilllertal Arena heeft voor het eerst de Snowplaza Award gewonnen. Het is een groot skigebied in het Zillertal in Tirol, Oostenrijk, met in totaal 139 kilometer piste en 40 skiliften. Het biedt een grote verscheidenheid aan pistes voor alle niveaus, van beginner tot expert. Het skigebied is populair bij gezinnen en skiliefhebbers, die hier allerlei attracties kunnen vinden, zoals sneeuwparken, natuurlijke rodelbanen, skihutten en après-ski gelegenheden.

Beste skigebied voor families en gezinnen

De Zillertal Arena 2023 mag dan wel zeer geschikt zijn voor families en gezinnen, het kreeg niet de meeste stemmen als Beste skigebied voor gezinnen van het Jaar. Die tiitel gaat naar Serfaus-Fiss-Ladis. Het skigebied werd dit jaar uitgeroepen tot het beste familieskigebied van 2023 en niet ver daarachter op de tweede plaats staat de Zillertal Arena, gevolgd door SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental op de derde plaats.

Serfaus-Fiss-Ladis is een fantastisch skigebied voor gezinnen. Het biedt een indrukwekkend totaal van 214 kilometer piste, veel skiliften, en is de thuisbasis van enkele van de beste skischolen in Oostenrijk. Het gebied staat ook bekend om zijn zonnigere, op het zuiden gelegen pistes en zijn gezinsvriendelijke activiteiten en faciliteiten. Gezinnen houden van het feit dat het skigebied autovrij is en een grote keuze aan restaurants en accommodaties heeft.

De Zillertal Arena is een geweldige optie voor gezinnen die toegang willen tot het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Je vindt hier in totaal 139 kilometer aan pistes, evenals tal van skiliften en skischolen. Gezinnen houden ook van het feit dat het skigebied autovrij is en een uitstekend aanbod aan restaurants en accommodaties heeft. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een ander skigebied dat ideall is voor gezinnen. Je vindt hier in totaal 284 kilometer piste, veel skiliften en skischolen. Het skigebied biedt ook een grote keuze aan restaurants en accommodaties en staat bekend om zijn gezinsvriendelijke activiteiten.

De Snowplaza Awards in 2020 riepen Serfaus-Fiss-Ladis ook uit tot het beste familieskigebied, met de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental op nummer twee en Tiroler Zugspitz Arena op nummer drie. Of je nu op zoek bent naar een skigebied met veel pistes, veel restaurants en accommodaties, of een gebied dat autovrij is, Serfaus-Fiss-Ladis, Zillertal Arena en SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental zijn drie geweldige opties voor gezinnen en families.

  • Verder zoeken…

Compare Listings