Advanced Search

We found 0 results. View results
Your search results

Wintersport boeken – 7 x onbekende winter parels

Posted by Wintersporthuis.nl on 4 maart 2023
0

Veel Nederlanders slaan een mooie wintersportvakantie boeken niet over. Sommigen gaan zelfs twee keer per seizoen, maar waarom altijd de vaste plekken? Er zijn namelijk nog genoeg onbekende winter parels om jouw wintersport naar toe te boeken. Hieronder vind je zeven onbekende winter parels die je moet bekijken voor je jouw volgende wintersportvakantie gaat boeken.

Pyhä, Finland

Ondanks dat Finland bekend staat om haar prachtige natuur en strenge winters, is het (nog) geen bekende wintersportbestemming. Toch is het gebied Pyhä een onbekende winter parel in het Finse gedeelte van Lapland. Je kunt je hier uitleven op zowel ski’s als op je snowboard, want er zijn meer dan vijftien pistes om te bezoeken. De langste piste beschikt over een lengte van meer dan 1800 meter en er zijn hoogteverschillen tot 500 meter.

Voor de mensen die meer willen dan alleen het bestijgen van de bergen zijn er nog alternatieven, zoals het najagen van het noorderlicht, ijswatervallen, wandelingen door de sneeuw en het bezoeken van sauna’s met ijswakken.

Zermatt, Zwitserland

Veel mensen bezoeken jaarlijks Zwitserland als ze op wintersport gaan, maar Zermatt is nog een relatief onbekende locatie. Eigenlijk is Zermatt het hoogste skigebied in de Zwitserse Alpen en heb je de beschikking over meer dan 330 kilometer piste. Een opvallend punt is dat in het dorpje geen auto’s mogen komen sinds 1947. Je kunt dus alleen te voet, met elektrowagens of te paard het dorpje bereiken.

Een leuk weetje is dat de berg die we kennen van de Toblerone-chocolade van de Matterhorn berg is, welke te zien is vanuit Zermatt.

Turracher Höhe, Oostenrijk

Voor de beginners is de Turracher Höhe een geweldige onbekende wintersport parel in Oostenrijk. Het bijzondere aan deze locatie is, is dat het gebouwd is om een bevroren meer heen. Naast het bestijgen van de pistes kun je ook andere activiteiten dagelijks uitoefenen, zoals sneeuwschoenwandelen en is helemaal kosteloos.

Heliskiing, Alaska

In Alaska is het gebied Heliskiing te bezoeken, waarbij de afkorting van het gebied staat voor helikopter skiën. Dit komt omdat de bergtoppen in dit gebied niet te bezoeken zijn, mits je afgezet wordt met een helikopter. Het is niet zo dat je uit de helikopter moet springen zoals je in films kunt zien, maar je wordt op de piste afgezet door de helikopter.

In Haines zijn veel films opgenomen en dat is niet zonder reden. De omgeving is adembenemend en doordat je de pistes alleen per helikopter kan bezoeken maakt het een geweldige wintersport parel. Er zijn zowel pistes voor beginners als gevorderden, dus iedereen kan dit gebied bezoeken.

Etna, Italië

Als men denkt aan de Etna in Italië dan wordt meestal alleen gedacht aan de vulkaan, maar dat je kunt skiën op de vulkaan is meestal niet iets wat men beseft. Op het Italiaanse eiland kun je deze actieve vulkaan beklimmen om vanaf te skiën of te snowboarden. Er zijn twee gebieden waar je jouw wintersportvakantie kunt houden, namelijk het noordelijke gedeelte en het zuidelijke gedeelte. Als je van de piste af gaat kun je zien hoe de gaswolken uit de vulkaan transformeren tot wolken terwijl je ook eindeloos uitzicht hebt over de zee.

Saariselka, Finland

Op de Lapse hoogvlakten ligt aan de noordrand van het nationale park Urho Kekkonen het gebied Saariselka. Je kunt in dit gebied crosscountry skiën, sneeuwschoenwandelen en het Noorderlicht bekijken. Er is een gebied van 15 pistes met vijf verschillende moeilijkheidsgraden en er is zelfs een compleet resort beschikbaar waarvandaan je binnen 15 minuten op de piste kan staan.

Mall of the Emirates, Dubai

Dubai staat bekend om haar luxe en mogelijkheden om te genieten van het prachtige weer, maar sinds 2005 is het ook mogelijk om in the Mall of the Emirates te skiën. Je kunt hier zowel shoppen als skiën, terwijl het buiten 40 graden Celsius is of misschien wel meer. Het indoor skioord heeft een grote van 22.500 vierkante meter, heeft een stoeltjeslift en een funpark. De langste piste is 400 meter met een hoogteverschil van 60 meter. Er zijn zowel mogelijkheden voor beginners als voor de gevorderden.

Deze onbekende wintersport parels zijn absoluut de moeite waard om te bekijken en zelfs te bezoeken. Niet elke locatie zal voor iedereen geschikt zijn, maar het is de moeite om ze te bekijken en een ander uitstapje te maken dan naar de locatie waar je elk jaar komt. Het zijn namelijk één voor één unieke wintersport parels die je minstens één keer in je leven moet hebben bezocht.

  • Verder zoeken…

Compare Listings